header1

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

 

 

 

 

Hof 't Einde

 

 

 

 

 

 

De Tuynkamer

 

 

 

 

De Dijkgaerd

 

 

 

 

 

 

Tuinen midden Brabant
zaterdag 16 juni 2018

Programma
10.30 uur: We beginnen deze dag met koffie of thee met gebak in Hof ’t Einde, Bergstraat 66 in Loon op Zand.
 
Er wordt verzocht de auto’s links naast het huis in de oprit te parkeren, of aan de straat!

Hof ’t Einde: De voortuin bij het enkele jaren geleden opnieuw opgebouwde huis is rustig gehouden, met buxusbollen en groen. Achter het huis toont zich de tuin met zijn diverse kleurige borders, geurige rozen, de vijver en natuurlijk de grasborder die in het najaar voor spektakel zorgt. De strak geknipte hagen en poorten van beuk omlijsten de diverse doorkijkjes naar een mooi tuinbeeld of landschap. Bijzondere al volwassen bomen, nog stammend uit de oude tuin, geven rust in deze 5000m2 grote tuin. Beppy en Tiny van Esch hebben heel hun hart in de tuin gelegd en dat zie je.

Voor meer informatie: www.hofteinde.nl

12.00 uur: Vertrekken we naar de tweede tuin, De Tuynkamer, Vaartweg 35 in ’s Gravenmoer. (15 minuten rijden)
 
Hier kunnen we ons meegebrachte lunchpakketje opeten, voor drinken wordt gezorgd.
 
De Tuynkamer: Door de oude kloosterpoort loopt u langs de grote potten met Agapanthus, de trots van Peter en Anne Marie van Woensel. Daarna ontvouwt de tuin van 2700 m2 zich in al zijn pracht. De borders in fraaie kleurencombinaties draperen zich langs het gazon en doen Engels aan. Bijzondere bomen geven structuur en hoogte aan de tuin. De hagen verbergen de geheime “tuynkamers”: een rozentuin, de vijvertuin, de stille tuin en blauw-gele bordertuin. Rust even uit in het romantische rozenprieel of orangerie en geniet...

Voor meer informatie: www.tuynkamer.eu

14.15 uur: Gaan we naar de door ons als laatst gekozen tuin voor deze dag, De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1 in Kaatsheuvel. (10 minuten rijden) Hier worden we verrast met koffie of thee met iets lekkers. In deze tuin is er tevens de mogelijkheid tot aankoop van planten.
De Dijkgaerd: Deze liefhebberstuin van 5000 m2 is onderverdeeld in diverse tuinkamers met elk een eigen, bijzondere sfeer door de borders in verschillende kleuren. U ziet een blauw-gele tuin, een witte tuin, een strakke vijvertuin en aangelegde vurige tuin. Verder zijn er een berceau met blauwe regen en klimrozen, een romantische rozentuin, een groene tuin en een moes- en snijbloementuin. Vanaf het overdekte terras heeft u prachtig zicht op de grote vijver. Ad en Joke Vos heten u van harte welkom.

Voor meer informatie: www.dedijkgaerd.nl

Rond 17.00 uur: Zal deze tuindag eindigen. Aansluitend gaan we dineren in een gezellig Brabants restaurant. Wij zullen daarvoor een reservering doen bij ’t Maoske Middelstraat 24 5176 NJ De Moer.

 

 

 

 

Hof 't Einde

 

 

 

 

 

 

 

 

De Tuynkamer

 

 

 

 

 

 

De Dijkgaerd