header1

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

 

Garten Imig-Gerold

 

 

 

The Viller Garden

 

 

Garten Atlelier Peters

Tuinen in de buurt van Kleve (D) en Goch(D)
Zaterdag 7 Juli 2018
 
Programma
10.30u Verzamelen bij tuin Imming-Gerold, Dr-Franken-Straße 9, 47551 Bedburg-Hau, Duitsland
Ontvangst met koffie en thee.
Mooie, vrij bekende tuin van meer dan 3000 vierkante meter met talloze vaste planten en een grote verzameling rozen. De tuin werd 40 jaar geleden door de enthousiaste mevrouw Imig ontworpen. Haar dochter heeft de liefde voor het tuinieren en ontwerpen geërfd en koestert samen met haar moeder deze uitnodigende plek.
www.imig-gerold.de

12.30u Bezoek aan tuin The Viller Garden, Kapellenhofstraße 58, 47574 Goch (Viller) Parkeren in de straat.
Privetuin van Frank Fritschy en Dorothee Dahl
Over hun tuin zegt Frank Fritschy: „Deze tuin is een hommage aan het grootse tijdperk van garden making en toont mijn liefde voor het verleden. Deze tuinen, die Jane Brown treffend de “Gardens of a Golden Afternoon” noemt, zijn niet alleen voor mij inspirerend maar ook voor toekomstige tuinontwerpers. Belangrijk kenmerk in deze tuinen, stammend uit de periode van vóór de Eerste Wereldoorlog, is de lange border. Gertrude Jekyll, grootmoeder van alle modern privétuinen, creëerde op Munstead Wood, waar zij woonde, een zestig meter lange border. The Long Border hier in Viller is slechts 35 meter lang, maar heeft aan beide zijden bloemen. Een mooie gelegenheid voor mij om de groeicondities van veel van deze planten te leren kennen en de uitdaging aan te gaan ze gedurende de hele zomer in bloei te houden.“ aldus Frank Fritschy

Lunch:
Omdat wij geen mogelijkheid hebben om ergens in de buurt te lunchen is het aanbevolen om zelf voor een lunch pakket te zorgen wat wij in Viller the Garden kunnen nuttigen. Koffie en thee is er aanwezig.
www.villerthegarden.de

14.00u Bezoek aan Garten Atelier Peters, Maasstraße 12, 47574 Goch
Rondom het atelier van kunstenares Nicole Peters hebben zij en haar man Waldemar Kowalewski een tuin met verschillende karakteristieke tuinkamers aangelegd. Naast het bezoek aan de tuin is er ook een bezichtiging van het atelier van de kunstenares mogelijk.
www.atelier-peters.de
 
15.30u Bezoek aan Galerie Grünewald, Kranenburgerstraße 215, 47574 Kessel (Grunewald) Let op: parkeren op parkeerterrein van Weijers-Lamers, Kleefseweg 97, 6599 AB Ven-Zelderheide (NL)
Direct achter de Nederlandse grens, aan de rand van het Reichswald, ligt de landelijk aangelegde tuin en sfeervolle galerie van Leon Verhoeven en Albert Widdershoven. De tuin van 800 vierkante meter is in bijna twintig jaar gegroeid tot een intieme oase. In deze ambiance willen de gastheren moderne kunst aanbieden in steeds wisselende exposities. Schilderijen en objecten van onder andere uit glas, brons en keramiek, van internationale kunstenaars, worden gepresenteerd.
www.galeriegrunewald.de
 
In deze tuin wordt gezorgd voor water, een consumptie en een stuk quiche.

± 17.30u Einde van het programma.
Indien er leden zijn die na afloop graag iets willen eten dan kan er een diner, in bijvoorbeeld een schnitzel restaurant, of een pizzeria in de directe omgeving, georganiseerd worden. Kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Graag vermelden bij opgave of je hieraan wilt deelnemen.

 

Garten Imig-Gerold

 

 

The Viller Garden

 

 

The Viller Garden

 

 

 

 

 

 

 

Galerie Grunewald