header278

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.
Tuin Winckelgaard
 
 
Tuin Beeld en Duizel
 
 
Tuin Rakelhoeve
Drie tuinen in Brabant
zondag 26 juni a.s.
 
We beginnen deze dag met een bezoek aan landschapstuin "De Winckelgaard in Lierop.
De tuin, verscholen achter een beukenhaag en een Brabantse langgevel boerderij is 4000 m2 groot. hij biedt vanaf een verhoging met siergrassen ook uitzicht op de omringende landerijen.
De tuin is geheel in eigen beheer ingedeeld en ingericht en voor de paden zijn alleen natuurlijke materialen gebruikt. Er bevinden zich tienduizenden vaste planten en bijzondere bomen waarbij o.a de Gymocladius dioicus ofwel de doodsbeenderenboom.
We worden hier verwacht om uiterlijk 10.30 uur. Dan zal dhr. Cuppen een inleidend  woordje spreken. Hij is daarna aanwezig in de tuin om vragen te beantwoorden en wat verdere uitleg te geven. De tuin is vanaf 9.30 uur geopend.  Er is koffie en thee.
Om 12.00 uur vertrekken we naar restaurant "Inn de Molenberg"  in Veldhoven, waar Wiebe ons verwacht voor de lunch.
Om 13.30 uur zetten we onze reis voort naar "Beeld & Tuin" in Duizel.  Hier worden we verwelkomd door Marja van Riel in haar, zoals ze zelf zegt, hun groene oase van rust en stilte. 
Haar man Wim Huijbregts is in 1986 begonnen met de aanleg van de tuin op het perceel van ruim 1 hectare. door zichtlijnen en doorkijkjes heeft de tuin een zeer ruim karakter gekregen, ondanks het feit dat hij is ingedeeld in verschillende tuinkamers met elk een eigen karakter, verschillende vijvers en tuinhuisjes met zitjes en vele hele grote bomen. Okk een japanse tuin ontbreekt niet!
 In 1995 werd Beeld & Tuin geopend, waarin vele fraaie beelden, allen gemaakt door Marja zelf. De vele schakeringen groen geven de tuin een bijzonder karakter.
Ook in deze tuin is op verschillende plaatsen een prachtig uitzicht over het omringende landschap.
Om 15.00 uur vertrekken we naar onze laatste tuin voor vandaag, "De Rakelhoeve" in Middelbeers, gelegen aan het beekdal van de Beerze.
We worden hier verwelkomd door dhr. en mw. van Wijk. Koffie en thee met iets lekkers staan klaar. 
Ook hier is de tuin van 8000 m2 gelegen achter een Brabantse langgevel boerderij.
Een goed onderhouden prachtige tuin met vele ronde borders en doorkijkjes naar de omringende landerijen. Ernaast gelegen een grote moestuin, die hen van alle groenten en fruit voorziet. Enkele grote bomen geven wat fijne schaduwplekken. in een wat donkerder hoek ligt een mutserd, een grote berg met netjes opgestapelde takken, waarin allerlei dieren een onderkomen gevonden hebben. Er is gezorgd voor biodiversiteit waardoor vele vogels en vlinders en andere insecten worden aangetrokken en vaste bewoners zijn van deze tuin. 
Deze tuin heeft geen website.
16.30 uur afsluiting van deze tuinendag.
 
Adressen:
De Winckelgaard
Winkelstraat 17 5715PN Lierop.
Parkeren alléén aan de boerderijzijde langs de weg i.v.m. passerende landbouwwerktuigen.
Inn de Molenberg
Windmolen 17 5503XV Veldhoven.
parkeren op eigen terrein.
Beeld & Tuin Duizel
St Janstraat 68 5525BK Duizel.
parkeren aan het einde van de straat aan de linkerkant op het weitje.  Voetpad vrijhouden. 
De Rakelhoeve
Huijgevoort 9 5091SB Middelbeers.
parkeren langs de weg.

 

Winckelgaard

\

Beeld en Duizel

 

Tuin Rakelhoeve