header1

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van 

 

 

 

Tuin van Albert Tielens

 

 

 

 

 

 

Landgoed Jorissenhoeve

 

 

 

 

 

De Geesthof

 

 

 

 

 

Tuinen in Zuidwest Brabant
Zaterdag 28 juli

Programma:
 
Tuin van Albert Tielens, Bovenstraat 63, 4741 TP in Hoeven
Om 10.30 uur inloop met koffie/thee bij de tuin van Albert Tielens. Er is parkeergelegenheid op het eigen terrein. Om 11.00 uur start de rondleiding.
De tuin is 2,5 ha groot. De tuin is aangelegd door eigenaar en tuinarchitect Albert Tielens. Kenmerkend bij de aanleg is de evenwichtige structuur van rechte lijnen en cirkels. Er is onder andere een vijftig meter lange zwemvijver met aan weerszijden gemengde borders. Deze tuin was ook te zien in het RTL programma ‘ De mooiste tuinen van Nederland’. Wij hebben tot 12.30 uur de tijd om de tuin te bekijken. Aansluitend gebruiken wij in de tuin de lunch.
 
 
Om 13.10 uur vertrekken wij naar Landgoed Jorissenhoeve, Achtmaalsebaan 17, 4721 SM in Schijf. De reistijd is ongeveer 15 minuten.
Om 13.30 uur bezoek met rondleiding aan Landgoed Jorissenhoeve. De Jorissenhoeve is genoemd naar de familie die vanaf de ontginning de hoeve in haar bezit had. Vanaf 2009 is deze in het bezit van de familie Lambregts. Tuinontwerpster Ineke Lambregts, inmiddels niet meer onder ons, heeft de tuin haar huidige vorm gegeven. De tuin bestaat uit meerdere tuinen die in elkaar overlopen. Naast een formele voortuin zijn er de bloemenhof, het kruidenlaantje, de moestuin en de bostuin. Verder zijn er waterpartijen en een weiland met Lakenvelder koeien. De hoeve is gebouwd in de zogenaamde Delftse Schoolstijl met neo-barokke elementen en past prachtig in de omgeving. De totale oppervlakte van het landgoed is 7,5 ha.
 
 
Om 15.15 uur vertrek naar de laatste tuin de Geesthof, Achtmaalseweg 139, 4885 AW in Achtmaal. De reistijd is ongeveer 8 minuten.
Dit is de tuin van Kees en Lisa van Gaal. Het is een informele landschappelijke tuin met diverse borders op kleur en een groot gazon met rondom niet-alledaagse bomen en struiken. Wij worden ontvangen met koffie of thee met aansluitend een rondleiding. Je kan ook zelf rondlopen, want bij veel planten staat de plantennaam erbij.
 
 
Om 16.30 uur sluiten wij af.

 

 

 

 

 

Tuin van Albert Tielens

 

 

 

 

 Jorissenhoeve

 

 

De Geesthof