header3

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

De Beukenhof

 

 

De Briellaerd

 

 

Annaparte

De Gelderse Tuinen (Barneveld en Hoog Soeren)
Zaterdag 2 juli 2022
 

Een avontuurlijk dagje door de Gelderse tuinen met een afwisselend programma.

10.00 uur  De Beukenhof, Valkseweg 285 3771 SG Barneveld
Parkeren bij de tuin en langs de weg.
De tuin bevindt zich aan een zijweg van de Valkseweg. Deze weg inrijden. 200 meter aan de rechterkant bevindt zich de Beukenhof. Achter de beuken- en buxushagen hebben Ellen en Hans Lubbers een aantal prachtige tuinkamers aangelegd. De tuin is totaal 10.000 m2. De borders zijn rijkelijk gevuld met prachtige planten. Verder hebben ze een schaduwtuin, een heesterborder, een kas en een pluktuin voor eigen gebruik. Tijdens de ontvangst om 10.00 uur vertellen Ellen en Hans meer onder het genot van een kopje koffie en thee met iets lekkers. Daarna lopen ze in de tuin en kan men vragen stellen.

beukenhof

11.45 uur Vertrek naar De Vlindertuin

12.00 uur Aankomst De Vlindertuin - Passiflorahoeve, Oud Willigerweg 1 6732 GB Harskamp

Parkeren op het parkeerterrein.
Op deze prachtige locatie vol met vlinders en bloemen gaan we onze lunch nuttigen. Graag verzamelen bij de ingang. De lunch bestaat uit een kop soep, meerdere soorten brood en beleg. Met koffie, thee, melk en karnemelk. Aan de vegetariër wordt gedacht.
 

13.30 uur Vertrek naar Hovenierscentrum De Briellaerd

13.50 uur Aankomst Hovenierscentrum De Briellaerd, Plantagelaan 20 3772 MB Barneveld

Om 14.00 uur ontvangt Jan Punt ons om iets te vertellen over deze bijzondere gevarieerde locatie. Tijdens een wandeling bij De Briellaerd kom je van de ene in de andere verrassing. De Briellaerd staat onder meer bekend om zijn geraniumcollectie. In de tuinwinkel is een zeer gevarieerd assortiment. Naast stekjes is er van alles te zien en te koop.
 

15.00 uur Vertrek richting Hoog Soeren

15.30 uur Aankomst Annaparte, Hoog Soeren 59 7346 AD Hoog Soeren

Parkeren op de oprit en langs de weg

Ontvangst door Anneke Stolk onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Anneke is tuinontwerper en hebben we ontmoet bij Gardenista waar ze stond met een modeltuin met allerlei nieuwe snufjes. Zij is van het duurzaam tuinieren en kan daarover met veel passie vertellen. Bij haar huis in Hoog Soeren heeft ze een kleurrijke tuin van ruim 2000m2. De tuin bevat, naast 15 kleurige borders met diverse soorten beplanting, diverse verrassende elementen. Je vindt er bijvoorbeeld een vuurplaats, een vijver, twee aparte pergola’s en een oosters geïnspireerde border met een prieeltje. Ook is er met gebruikmaking van het natuurlijke hoogteverschil van enkele meters een 25 meter lange waterloop aangelegd. Er zijn door de tuin heen diverse zitjes met elk een eigen uitzicht op een deel van de tuin of het omliggende landschap. Anneke heeft van een aantal planten in haar tuin stekjes te koop en honing van de plaatselijke Imker.
 

17.00 uur Einde van deze tuinendag

Na die tijd is er de gelegenheid op eigen kosten en gelegenheid iets te drinken en/of te nuttigen bij de Brasserie Het Jachthuis, Hoog Soeren 55, in Hoog Soeren (parkeren kan bij de Brasserie, 300m. van Annaparte).

De Beukenhof

Lunch bij de Vlindertuin

De Briellaerd

Annaparte