hh1 header

Door op het tandwieltje te klikken,
kan je het programma van
het evenement printen.

Hubertushof

 

Hubertushof

 

 

 

 

Tuin Marieke Nolsen

Tuinen rond Leusden

zondag 21-08-2022

We zullen deze dag in Leusden Zuid 2 prachtige tuinen bezoeken.

Programma

Aanvang: 10.30 uur 
Parkeren kan langs de kant van de weg.
Tuin Hubertushof, Buurtweg 4 3822 RP, Leusden.
Aanvang: 10.30 uur
Website:  www.tuinhubertushof.nl
De eerste tuin is de Hubertushof van Anja van Heeswijk; We zullen worden ontvangen door Anja met koffie/thee en wat lekkers. Zij zal enige uitleg geven over de tuin waarna we een rondleiding krijgen en/of zelf rond kunnen wandelen in deze prachtige tuin. 
 
Anja omschrijft de tuin:
"In 1996 bezichtigden we het jachthuis St. Hubertushof met z'n verwilderde tuin. Het huis stond te koop en we werden op slag verliefd, vooral op de tuin. De oude bomen, enorme rhododendrons, in combinatie met de hoge beukenhaag en de oude beek, die al meer dan een eeuw het erf doorkliefde. De eerste 10 jaar hebben we samen de basis van de tuin ontwikkeld. Mart, mijn man ontwierp de belangrijke zichtlijnen. We verwerkten grote hoeveelheden natuurmest door de arme bosgrond. Ieder jaar met de hand een border omspitten en beplanten en zo creëerden we de basis voor wat nu een ware idylle is op 5000 vierkante meter. Een droom is werkelijkheid geworden. Natuurlijk en weelderig Onze tuin heeft een natuurlijk karakter, passend bij de omgeving. Alsof de tuin niet gemaakt is, maar spontaan zo is gegroeid. De monumentale elementen zoals de grote solitaire eikenboom en de oude langgerekte rhodendendronwal zijn met zorg bewaard gebleven. In het ontwerp van de zichtlijnen vormde het huis steeds het vertrekpunt. Een krachtige structuur van strakke taxushagen en beukenhagen in combinatie met de bloemrijke borders maakt het verrassend en speels. Dat is ons motto. De oude beek meandert door de tuin en verbindt de tuinkamers aan elkaar. Dwars op de hoofdzichtlijn ligt een langgerekte vijver; haar strakke lijnen onderstrepen het weelderige van de natuurlijke borders. Het weven met hoge ranke planten maakt een border transparant en natuurlijk. De weelderigheid wordt afgewisseld met een wijds uitzicht op het naastgelegen natuurgebied. De tuinen van Piet Oudolf, Ton ter Linden en Sissinghurst zijn voor mij, vooral in het begin, belangrijke inspiratiebronnen geweest. Onze ezels zijn, naast aandacht, ook gek op onze tuin. Altijd in om een bloemetje of gras te eten!"
 
12.15 Vertrek 
 
12.30 Lunch
We gaan lunchen bij Theehuis Mon-Chouette, Leusderbroekerweg 25-b, 3831 JZ, Leusden. https://www.monchouette.nl/ Hier zullen we van een koffietafel genieten met diverse broodjes, soepje, koffie/thee en een glas, melk of jus de orange
 
14.00 uur Vertrek 
14.15 uur Tuin In den Boomgaart van Marieke Nolsen. Treekerweg 11 3832RS, Leusden.
Parkeren kan langs de kant van de weg.
Website: https://www.mariekenolsen.nl/
 
In de Middag zal Marieke ons ontvangen in haar prachtige tuin op een bijzondere plek. Er is hierbij koffie/thee en ze zal uitleg geven over haar tuin en pluktuin.
 
Marieke omschrijft de tuin:
"In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1500 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek -Henschoten  www.dentreekhenschoten.nl "

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.

Tuin Hubertushof

 

 

Tuin Marieke Nolsen

Tuin Marieke Nolsen